خبرهای روز

داغ ترین اخبار ایران و جهان

خبرهای روز

داغ ترین اخبار ایران و جهان

موج مخالفت تندروها علیه مذاکرات / ثابتی: مذاکره با آمریکا یعنی سرکار گذاشتن مردم

اکوایران: امیرحسین ثابتی، نماینده جبهه پایداری در مجلس، با انتقاد تند از مذاکرات ایران و آمریکا، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، آن را «سرکار گذاشتن مردم» خواند و تأکید کرد که بدون برهم زدن نظم اقتصادی فعلی و بازتوزیع عادلانه منابع، مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد؛ همزمان تندروها نیز فراخوان تجمعی علیه مذاکرات در مقابل وزارت خارجه اعلام کردند.

به گزارش اکوایران، امیرحسین ثابتی، نماینده جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی در کانال تلگرامی‌اش با اشاره به اینکه مذاکره با امریکا یعنی سرکار گذاشتن مردم؛ چه مستقیم و چه غیرمستقیم، نوشت: تا وقتی که شریان‌های اقتصادی کشور دست امثال مهدی جهانگیری، علی انصاری، حمید کشاورز، محمد شریعتمداری و... است اگر بر فرض محال امریکا تحریم‌ها را لغو کند و ۵۰۰‌ میلیارد دلار هم وام بلاعوض به ایران بدهد! باز مشکلی حل نخواهد شد بلکه فقط سرمایه سرمایه‌داران بیشتر خواهد شد. تنها راه تحول اقتصادی در کشور "برهم زدن نظم اقتصادی فعلی"، بازپس گرفتن سرمایه حرام خواران و بازتوزیع منابع عمومی به صورت عادلانه در بین توده های مردم است.

او ادامه داد: وگرنه دلاری که با خبر مذاکره ۵ هزار تومان پائین بیاید، فردا با خبر مخالفت ایران با خلع سلاح شدنش ۵۰ هزارتومان بالا خواهد رفت. متاسفانه دولت پزشکیان بدون هیچ برنامه‌ای برای اقتصاد، همان راه غلط دولت روحانی را با سرعت بیشتر در پیش گرفته. یعنی سرکار گذاشتن مردم با سایت رسمی بت فوروارد اخبار مذاکره و شوک‌های پی در پی به قیمت ارز و چاق‌تر کردن سوپر سرمایه دارانی که مثل بختک به جان اقتصاد کشور افتاده‌اند.

تجمع تندروها جلوی درب وزارت‌خانه
امروز همچنین یکسری از تندروهای داخلی فراخوانی جدید علیه مذاکرات جلوی درب وزارت‌خارجه صادر کردند. 

ترامپ مدعی شد: ما در حال انجام مذاکرات مستقیم با ایران هستیم و این مذاکرات روز شنبه ادامه خواهد یافت

رئیس جمهور آمریکا ضمن دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: ما در حال انجام مذاکرات مستقیم با ایران هستیم و این مذاکرات روز شنبه ادامه خواهد یافت

 

به گزارش همشهری آنلاین، دونالد ترامپ ادعا کرد: رسیدن به توافق با ایران اولویت مورد نظر ما است.

امیدواریم مذاکرات با ایران موفق باشد تا از دستیابی آن به سلاح هسته‌ای جلوگیری شود.

ما در حال انجام مذاکرات با ایران هستیم و امیدواریم که این مذاکرات موفقیت‌آمیز باشد و این در راستای منافع آن‌ها خواهد بود.

رئیس‌جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران و با حضور نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که وی خواستار آن است که اسرائیل در هر توافق سایت رسمی بت فوروارد با ایران مشارکت داشته باشد و واشنگتن به دنبال جلوگیری از هرگونه درگیری با ایران است.

برخلاف انتظارها یکدفعه دیدید توافق شد

تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: بهتر است همه گروه ها با هم در ارتباط باشند و احساس کنند جزیی از روند مذاکره هستند تا وقتی نتیجه مشخص شد از مخالفت جدی با آن خوداری کنند؛ البته این کار سختی است که اما ناممکن نیست.

 
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :گروه سیاست - هیأت های مذاکره کننده ایران و آمریکا روز شنبه در عمان دور نخست مذاکره را آغاز می کنند. از نگاه ترامپ پنجره دیپلماسی بین ایران و آمریکا آخرین فرصت را پیش رو دارد؛ تنش‌ها بین دو کشور طی 47 سال گذشته آنقدر انباشت شده که بسیاری از کارشناسان ترجیح می‌دهند درباره سرنوشت گفتگوهای پیش رو قضاوتی نکنند. در این میان تندروها در ایران و آمریکا آخرین تلاش های خود را به کار گرفتند تا چوب لای چرخ دیپلماسی بگذارند.

در ایران مخالفان مذاکره از ضرورت دستیابی به بمب هسته ای، تقابل نظامی با آمریکا و حتی گرفتن انتقام از ترامپ سخن می گویند و در مقابل رادیکال ها در واشنگتن همین مواضع را اهرمی قرار می دهند تا دولت ترامپ را از مذاکره با تهران منصرف کنند. حال این سئوال پیش می آید که آیا تهران و واشنگتن برای مذاکره تصمیم جدی گرفته اند و به فرض شروع مذاکره، می توان چشم اندازی برای توافق متصور بود؟

رحمان قهرمان‌پور در گفت‌وگو با نامه‌نیوز درباره میزان توفیق مذاکره ایران و آمریکا گفت: هم در ایران و هم در آمریکا دیدگاه های متنوع و بعضا متضادی درباره مذاکره دوجانبه وجود دارد و نمی توان گفت اعتراض ها و مخالفت ها با مذاکره ساختگی و تئوری توطئه است اما این نکته را نیز باید درنظر داشت مخالفان مذاکره به ویژه تندروها در هر دو کشور که رسانه دارند و صدای شان بلند است، پای میز تصمیم‌گیری برای مذاکره نیستند، البته آنها سعی می کنند بر مذاکرات تأثیر بگذارند.

وی افزود: نکته دیگر آن است که دو طرف پیش از ورود به میز مذاکره سعی می کنند نشان دهند دست بالا را دارند، ضمن آنکه در داخل با فشار مخالفان مذاکره مواجه هستند و طرف مقابل باید این واقعیت را درک کند. از این رو می بینیم هم در آمریکا و هم در ایران نظرات رادیکالی درباره مذاکره مطرح می شود که معتقدم اگر دیدگاه های رادیکال در داخل ایران مدیریت شود الزاما هم بد نیست چون می تواند بر حسب توانایی مذاکره کنندگان تبدیل به یک نقطه قوت شود.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: البته نگرانی مهم آن است که آیا دیدگاه های رادیکال و متفاوت نهایتا در یک نطقه معین مدیریت و تبدیل به اجماع نظر می شوند یا خیر؟ اگر جواب خیر باشد، طرح دیدگاه های متفاوت و متضاد می تواند این پیام را به طرف مقابل بدهد که اساسا در ایران رسیدن به اجماع برای توافق ممکن نیست و نظام تصمیم گیری دچار اختلافات داخلی است.

وی ادامه داد: نکته سوم آنکه پیش از ورود به مذاکره نمی توان درباره سرانجام آن نتیجه قطعی گرفت. پای میز مذاکره است که مشخص می شود دو طرف چه اهداف و انتظاراتی از گفت‌وگو دارند چون هیچ طرفی همه حرف هایش را در رسانه بیان نمی کند بنابراین از حالا نمی توان گفت نهایتا توافق می شود یا خیر. امکان دارد برخلاف انتظارها توافق حاصل شود یا ممکن است عوامل دیگری وارد ماجرا شوند و با کارشکنی از حصول توافق ممانعت کنند.

قهرمان‌پور با بیان اینکه مولفه های عدم قطعیت در روند مذاکرات ایران و آمریکا زیاد است، یادآور شد: باید منتظر ماند و دید خواسته های اصلی دو طرف از یکدیگر چیست و هر طرف نسبت به خواسته های طرف مقابل چه واکنشی نشان می دهد.

وی درباره ترکیب تیم مذاکره کننده و تأثیر آن بر روند توافق و پایداری توافق گفت: وجود حداقلی از اجماع در نظام تصمیم گیری یک ضرورت است و نمی توان این موضوع را نادیده گرفت. اگر حداقل اجماع نباشد داستان برجام تکرار می شود و کسی جرأت نمی کند به صورت علنی از توافق دفاع کند.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: مهم آن است که نظام تصمیم گیری عقب نشینی نکند و سایت رسمی بت فوروارد بتواند از این تصمیم خود دفاع کند. از این رو بهتر است همه گروه ها با هم در ارتباط باشند و احساس کنند جزیی از روند مذاکره هستند تا وقتی نتیجه مشخص شد از مخالفت جدی با آن خوداری کنند؛ البته این کار سختی است که اما ناممکن نیست.

درخواست نتانیاهو از ترامپ درباره توافق با ایران | فکر می‌کنم این کار خوبی خواهد بود

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه در گفتگو با رئیس جمهور آمریکا گفت که توافق با ایران در صورتی خوب خواهد بود که مانند توافق با لیبی انجام شود.

 

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فراس، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خواست که توافق با ایران، مانند توافق با لیبی باشد.

نتانیاهو طی دیدار با ترامپ در کاخ سفید گفت: «ما هر دو در این هدف متحد هستیم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. هر اتفاقی بیافتد، باید مطمئن شویم ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد».

در حالی که رژیم صهیونیستی بیش از ۴۰۰ کلاهک اتمی در اختیار دارد، وی مدعی شد: «اگر بتوان آن [توافق] را از طریق دیپلماتیک، به شکل کامل به روشی که در لیبی انجام شد، انجام داد؛ فکر می‌کنم این کار خوبی خواهد بود».

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، نخست‌وزیر تل‌آویو در بخش دیگری از صحبت‌هایش از دولت ترامپ سایت رسمی بت فوروارد خواست که از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به ترکیه خودداری کنند و دلیل آن را نگرانی‌های مرتبط با سامانه پدافندی اس-۴۰۰ روسیه مطرح کرد.

نتانیاهو همچنین متعهد شد که تمامی موانع تجاری با آمریکا و کسری تجاری را از بین ببرد و تل‌آویو را به عنوان الگوی همکاری اقتصادی با واشنگتن معرفی کند.

دلیل احضار نتانیاهو به کاخ سفید فاش شد

بر اساس گزارش رسانه صهیونیستی سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن نه در حوزه کاهش سایت رسمی بت فوروارد تعرفه‌های گمرکی و نه در زمینه پیشبرد مذاکرات دوجانبه، به دستاورد ملموسی منجر نشد.