اکانت مجازی «ترور آلارم» در سالهای اخیر در برخی رسانههای داخلی اعتبار کسب کرده و با انتشار مطالب تهدیدآمیز علیه ایران، تلاش میکند خود را وابسته به موساد و نهادهای نظامی اسرائیل جلوه کند.
با فراگیری نقش و اثرات رسانهها در عرصه ارتباطات بینالملل، دولتها با استفادهی هوشمندانه از ارتباطات به دنبال نفوذ و اقناع افکار عمومی سایر کشورها هستند. یکی از این موارد، عملیات روانی است که در قلمروی دیپلماسی عمومی توسط رژیم صهیونیستی مورد توجه و استفاده واقع میشود.
مرور تعداد شایعات و خبرهای جعلی که علیه مردم ایران در رسانههای مختلف و حتی معتبر انعکاس یافته، بهخوبی میدان وسیع جنگ ادراکی را عیان میسازد.
گرچه رژیم صهیونیستی و حامیان سیاسی و رسانهای این رژیم، جنگ روانی علیه ایران را از همان روز پیروزی انقلاب اسلامی کلید زدند، اما این جنگ در چند سال گذشته گستردهتر از همیشه پیگیری شده است. یک جستوجوی ساده نشان میدهد که عملیاتهای روانی و رسانهای رژیم اسرائیل با هدف اثرگذاری روی سیاستگذاریهای داخلی پیش رفته و شکل پیچیدهتری به خود گرفته است.
بهعنوان مثال، پس از ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، رژیم صهیونیستی از تکنیکهای متعددی استفاده کرد تا ساخت سیاسی کشور را تحت تأثیر قرار دهد. در ابتدا اعلام شد که در محل اقامت هنیه از سه ماه پیش مواد منفجره کار گذاشته شده بود، یا این مکان توسط پهپادهایی مورد هدف قرار گرفته است، یا عامل ترور متعلق به ملیت خاصی بوده است.
انتشار این جعلیات در حالی بود که تیم بررسیکنندهی این ترور دربارهی آن اظهارنظری نکرده بودند و مشخص بود که اهداف شایعهپراکنیها تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی است تا تروریست اصلی را فراموش کرده و در پی سناریوهای ساختگی باشند.
مقطع دیگری که در آن شایعات فیک به اوج خود رسید، پس از ترور سید حسن نصرالله، دبیرکل فقید حزبالله لبنان بود. شایعات از همان لحظهی بمباران ضاحیه آغاز شد و طیف گستردهای از خبرهای جعلی را در برگرفت. نحوهی اطلاع رژیم صهیونیستی از محل جلسهی دبیرکل حزبالله، تسلیحات و مواد منفجرهی استفادهشده در این بمباران، نحوهی سایت رسمی بت فوروارد شهادت سید حسن نصرالله و تعداد همراهان وی، زمان و جزئیات کشف پیکرها، هرکدام کانون خبرهای جعلی بود که اغلب آنها در تلاش بودند تا جمهوری اسلامی ایران را در این عرصهها مقصر معرفی کنند. این آغاز پروژهای بود که برای ایجاد شکاف میان ایران و حزبالله هدفگذاری شده بود.
دبکا فایل؛ نمونهای از عملیاتهای روانی شکستخوردهی اسرائیل
۲۷ شهریور سال ۱۴۰۲، بهناگهان اعلام شد که وبسایت صهیونیستی دبکا به فعالیت خود پایان داده است. این وبسایت صهیونیستی در اعلامیهای مختصر و ناگهانی که در سایت خود منتشر کرده بود، اعلام کرد دبکا که در سال ۲۰۰۰ بهعنوان یکی از پیشگامان انتشار اخبار فعالیت خود را آغاز کرده بود، به دلیل مرگ گیورا شمیس، مؤسس، روزنامهنگار و نویسندهی خود، فعالیتش را متوقف میکند.